Öncoaching gyakorlatok

Öncoaching gyakorlatok

Most induló öncoaching gyakorlatsorozatomat azoknak ajánlom, akik akarnak és tudnak önállóan foglalkozni a saját fejlődésükkel, és képesek az elmélyült munkára.

A coachingot, mint kifejezést egyre többen ismerik. Az én meghatározásom szerint: A coaching segítő-támogató-fejlesztő tevékenység, melynek célja a személy vagy a csoport hatékonyságának növelése a személyben vagy csoportban rejlő potenciálok, lehetőségek kiteljesítésén, a tudatosság, önreflexiós képesség javításán keresztül. A folyamat középpontjában a változás, változtatás áll.

Mit jelent az öncoaching kifejezés? A megfejtés egyszerszerű: coaching jellegű gyakorlatok végzése önállóan, coach támogatása nélkül. Vagy: elmélyült foglalkozás önmagunkkal, személyiségünk, viselkedésünk egy-egy aspektusával, melynek célja személyes hatékonyságunk növelése, önismeretünk fejlesztése.

Az önmagunkkal való elmélyült foglalkozáshoz szeretnék a gyakorlatokkal támpontokat adni.

Első témaként a céljainkkal való tudatos bánásmódot választottam. Mostantól hetente egy-két alkalommal teszek fel egy-egy rövid gyakorlatot, amelyek a célmeghatározást, és a célelérést segítik. Sokaknak ismerősek lehetnek a kifejezések, gyakorlatok. Azonban én azt szeretném elérni, ha az ismerős és esetleg már tudott dolgokat újból használatba vennénk, alkalmaznánk.

Az első bejegyzés hamarosan felkerül. Remélem, minél többen velem tartanak! Kívánom, hogy mindenkinek kellemesen teljen az önmagával töltött idő!

Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s