Dr. Mihály Andrea

Végzettségeim

  • Pszichiáter szakorvos (2000)
  • Pszichoterapeuta szakorvos (2009)
  • Business és management coach (2008)
  • EMDR terapeuta (2018)
  • Mindfulness (tudatos jelenlét) tanár (2020)

Hitvallásom

Márai Sándor szavaival szeretném kifejezni a hitvallásomat, hozzáállásomat:

Azt kérded, mi az igazság, a gyógyulás, az örömre való képesség módja? Megmondom, fiam. Megmondom, két szóval. Alázat és önismeret. Ennyi a titok.

Márai Sándor

Bemutatkozásom

1967-ben születtem. 1992-ben diplomáztam a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Belgyógyászként helyezkedtem el, de rövid idő után váltottam: évekig dolgoztam orvoslátogatóként egy multinacionális gyógyszergyár hazai képviseleténél. Visszatérve az orvosi hivatáshoz 2000-ben szakvizsgát tettem pszichiátriából, majd elvégeztem a Magyar Viselkedés – és Kognitív Terápiás Egyesület (VIKOTE) pszichoterapeuta képző tanfolyamát. 2009-ben szereztem meg a pszichoteraputa szakorvosi címet. 2018-ban lettem EMDR terapeuta, miután elvégeztem a Magyar EMDR Egyesület képzését, majd sikeres vizsgát tettem. A Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológiai Tanszékének mindfulness tanár képzését 2020-ban végeztem el, ez a tanfolyam a tudatos jelenlétalapú kognitív terápia végzésére jogosít.

2009-ig az Országos Addiktológiai Intézet alkalmazásában álltam. Jelenleg főállásban a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) dolgozok pszichiáter szakorvosként. Magánrendelésemet 2009-ben indítottam el, 2014-ben költöztettem a jelenlegi helyemre, Budafokra.

2002 óta tevékenykedem az üzleti szférában: tréningeket tartok elsősorban az értékesítés, vezetőképzés, érzelmi intelligencia-fejlesztés, stresszkezelés, kommunikáció, csapatépítés területén, valamint szervezetfejlesztési tanácsadást és üzleti coachingot végzek.

2008-ban Business- és Management Coach-ként végeztem a Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft. – az Európai Coaching Szövetség Magyarországon működő képző intézete – által szervezett kurzuson. Az ELTE Coach-üzleti edző szakirányú továbbképzési szakán külsős oktatóként működök közre.