Életmód

Ruha, kabát, cipő, táska

Aki azt gondolja, hogy divatrovatot olvas, ki kell ábrándítanom: ezek a rám váró házimunkák sorban. Gondoltam, mielőtt nekikezdek, elmélkedek egy kicsit róla.

Tehát:

Ruha
El kell raknom az összes ruhát, amit az édesanyám kivasalt. Igen ám, de nincs hova: előtte a gyermekeim ruhásszekrényét rendbe kellene rakni, átválogatni.

Kabát
Még mindig nem raktam rendbe (mostam, vagy tisztítattam ki) a télikabátokat. Olyan sötét van tőluk az előszobában mintha folyton alkonyodna.

Cipő
Ugye, már lehet tudni mi következik: téli-tavaszi kollekció kitisztítása. Nem 1 pár/évszak/fő mennyiségről van szó. Úgy számolom, hogy kb. 24-25 pár cipőről beszélünk sportcipők nélkül (azokat tegnap bevágtam a mosógépbe). Hogy lustaságból? Nem, előtte beáztattam és átkeféltem őket. Bár anyukám azt szokta mondani, hogy ha valami nincs szépen kimosva (szürke, vagy foltos), hogy “egészségügyileg tiszta”. Ő egy vegytisztítós pasastól hallotta ezt, miután nem volt elégedett a minőséggel. Szóval azért mostam őket elő, hogy ne csak egészségügyileg legyenek tiszták.

Táska
Az iskolatáskák kipakolatlanul sorakoznak a szobában. Ezeknek a gyerekekkel együtt fogok nekiugrani.

Mi vígasztal sűrű teendőim között? A férjem, aki azt mondta: ne izgassam magam, egy nap csak eggyel foglalkozzam. Ismer: szívem szerint egy nap elintéznék mindent, aztán estére zombi lennék. Most viszont annyira komolyan vettem a tanácsát, hogy mindjárt délután négy, de még nem csináltam semmit.

És még mi vígasztal? Mindjárt megyek cipőt mosni. El kell képzelni: mindezt egy negyedik emeleti lakás előterében, klasszikus kisszékre ülve, előttem lavór – tiszta retro (nyugi, azért nem otthonka van rajtam, és a fejemen sem lesz kendő). Szóval magam mellé teszek egy pohár vörösbort, amit elkortyolgatok fáradtságos munkám során.

Nem is húzom tovább az időt…

2 című bejegyzés “Ruha, kabát, cipő, táska” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Bár én “csak” három gyerkőcöt terelgetek, mégis úgy érzem, hogy az életem felét a ruhák rendezgetésével töltöm.

  Teljesen megértem, hogy nehezen futsz neki ezeknek a “nemszeretem” feladatoknak, pláne ebben a melegben.

  A vörösbor jó ötlet, lehet, hogy legközelebb én is kipróbálom! :-)))

  1. Három gyerek, az alig 4-5 cipővel kevesebb…

   Végül is vasárnap kezdtem a cipőtakarítással. Ráment az egész napom, de becsületemre legyen mondva, kirámoltam az egész cipősszekrényt is! Egy zsák cipőt készítettem össze egy ismerősömnek, és helyem lett! De nem ez a lényeg: arra is rájöttem, hogy mindenkinek van minden szezonra rendes lábbelije. Spóroltam is! Hát nem megéri rendet tartani?

   Azt már be sem merem vallani, mennyi vörösbor kellett hozzá…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s