Grenda Zsófia

Végzettségeim

  • Okleveles pszichológus (2019)
  • Felnőtt klinikai szakpszichológus jelölt (2020-)
  • Képzésben lévő komplex integratív terapeuta (2019-)
  • Perinatális szaktanácsadó hallgató (2020-)

Hitvallásom

A szabadság azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk döntéseinkért, tetteinkért, saját életünkért.

Irvin D. Yalom

Bemutatkozásom

2019-ben diplomáztam pszichológia szakon a Károli Gáspár Református Egyetemen. Ebben az évben kezdtem meg a munkát a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Pszichiátriai osztályán, ahol az akut és a rehabilitációs ellátásban egyaránt dolgozom. Munkám részét képezi a szupportív betegvezetés, pszichodiagnosztikai munka, pszichológiai csoportok vezetése és az ambuláns ellátás is. Szintén 2019-ben kezdtem képződni a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnél, ahol KIP-et, NLP-t tanultam és saját élményt szereztem. Jelenleg is folyamatosan bővítem eszköztáramat, szupervíziós csoportokon veszek részt. 

2020-ban elkezdtem az ELTE perinatális szaktanácsadó képzését, mivel a várandósság körüli időszak és a gyermekágy esetleges nehézségei régóta kedves terület számomra. Ebben a természetes módon átrendeződéssel járó időszakban előfordul, hogy a gyermekvárás öröme mellett megjelennek veszteségek is, nehéz érzések. Valamint megérintődhetnek olyan önismerti témák és kérdések, amelyekben szükség lehet egy szakember segítségére. 

A pszichológiai tanácsadás során felnőttekkel foglalkozom. Terápiás szemléletem alapvetően pszichodinamikus, eszköztáramat tekintve integratív, amely lehetővé teszi, hogy a személyhez és a témához legjobban illeszkedő technikát találjuk meg.